ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ


Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Γιάννης Τασιόπουλος γεννήθηκε στην Ανάληψη Τριχωνίδoς του Δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί τελείωσε το Δημοτικό.
Τελείωσε την Α΄ τάξη στο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και τις επόμενες στο Γ΄ Γυμνάσιο Αμπελοκήπων στην Αθήνα.
Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Οικονομικό τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εργάζεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, με αρμοδιότητα από το 1990 στα Κοινοτικά Προγράμματα και κατέχει θέση προϊσταμένου.
Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Γεωργακοπούλου και έχουν δύο παιδιά, τον Αναστάση και τον Γιώργο, που φοιτούν στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
Στα φοιτητικά χρόνια ξεκίνησε αυτοδίδακτος να ασχολείται με την ζωγραφική, την χαρακτική την χαλκογραφία και το βιτρώ.
Βιοποριστικοί όμως λόγοι τον ώθησαν να επικεντρωθεί στη ζωγραφική και να ασχοληθεί εμπορικά, δημιουργώντας πάνω από 2.000 έργα μέχρι το 1990, με 2 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε πολλές ομαδικές.
Έργα του βρίσκονται σε ΗΠΑ και Γερμανία.
Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς και Εκθέσεις και του έχει απονεμηθεί έπαινος από Καλλιτεχνική Επιτροπή στο "ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ".
Από το 2013 άρχισε να ζωγραφίζει ξανά, μετά από μία περίοδο 25 ετών, με μια ποικιλία θεμάτων, όπως θαλασσογραφίες, νεκρές φύσεις, τοπία και ειδικότερα θέματα της καθημερινότητας.
Ο φωτογραφικός ρεαλισμός είναι η τεχνοτροπία που τον διακρίνει, με έμφαση στη λεπτομέρεια και τις αφηγηματικές παραστάσεις.
Η ευαίσθητη παρατήρηση του φυσικού και κοινωνικού χώρου είναι κυρίαρχο στοιχείο στη ζωγραφική του. Συνθέτει θέματα, ενώνοντας μορφές που μοιάζουν με φωτογραφικό κολάζ, οι οποίες απεικονίζουν την καθημερινότητα με εκφράσεις, κινήσεις, νοήματα και χρώμα που προσελκύουν το βλέμμα.
Ετοιμάζει ατομική έκθεση Ζωγραφικής τον Ιούλιο και Αύγουστο 2014 στην Σητεία της Κρήτης, με 25 έργα εμπνευσμένα από την περιοχή αυτή και τους κατοίκους της.

tasiopoulos@lastros.net
tasiopoulos@lastros.net